Astăzi, 51.500 doze de vaccin au fost distribuite instituțiilor medico-sanitare din RM.

0
93

51.500 de doze de vaccin împotriva COVID-19 AstraZeneca (Vaxzevria), din lotul de vaccin recepționat pe platforma COVAX, dar și din ajutorul umanitar oferit de România, au fost distribuite astăzi către instituțiile medico-sanitare publice, pentru a asigura continuarea procesului de vaccinare la nivel național, restul dozelor fiind securizate pentru rapel, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, cu aceste doze va fi continuată vaccinarea personalului medical, precum și a beneficiarilor din cadrul azilurilor și centrelor de plasament temporar și de lungă durată, a adulților cu vârsta mai mare de 60 ani și cei care au comorbidități, a lucrătorilor din domeniul educației, angajaților structurilor de menținere și asigurare a ordinii publice, inclusiv ai ambasadelor, ai instituțiilor publice centrale și locale, personalului din cadrul serviciilor sociale.

Procesul de vaccinare se va desfășura inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică, conform programării aprobate la nivel de instituție, inclusiv prin intermediul echipelor mobile, în dependență de numărul persoanelor care necesită a fi vaccinate.

Până în prezent, la nivel național au fost administrate 96 372 doze de vaccin împotriva COVID-19, iar 10.241 persoane au fost vaccinate cu ambele doze.

Articolul precedentPrețurile la roaming vor scădea cu aproape 90 la sută, până în anul 2026
Articolul următorCampania ”Conectați la Educație” a ajuns astăzi în satele Șolcani și Cureșnița Nouă
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.