Andrei Spînu îl va ataca în judecată pe „clovnul” Renato Usatîi

0
122

Fostul vicepremier, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării regionale, Andrei Spînu, îi răspunde cu chemarea în judecată președintelui Partidului Nostru, Renato Usatîi, pentru acuzațiile pe care i le-a adresat în ultima perioadă, legate de achizițiile de gaze naturale. Mai mult, Spînu menționează că declarațiile false ale lui Usatîi ar fi făcute în interesul Kremlinului. Despre aceasta scrie anticoruptie.md

În reacția publicată pe o rețea de socializare, Andrei Spînu menționează că nu este „nimic ilegal în contractele” semnate de echipa guvernamentală în momentul în care ocupa funcția de ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

„Împreună cu echipa Guvernul, am trecut cu bine prin cele mai complicate ierni din punct de vedere energetic. Prin negocieri am obținut gaz cu 25% mai ieftin decât prețul de piață de la parteneri care au solicitat ca acest lucru sa fie confidențial. Nimic ilegal în aceste contracte nu este. Prețul e foarte bun, iar furnizorul este o companie verificată. Pe această cale le mulțumesc că au fost alături de țara noastră. În schimb, ceea ce face acest clovn este o încercare de a decredibiliza Moldova ca partener de afaceri și lovește în capacitatea noastră pe viitor sa obținem condiții bune atunci când vom negocia alte contracte pentru gaz. Este clar că el face jocul celor care au ținut ostatică Moldova timp de 30 de ani”, a precizat Spînu.

În contextul distribuirii de falsuri și defăimare, Spînu anunță că îl va acționa în judecată pe Usatîi. Totodată, fostul ministru îi îndeamnă pe cetățeni să fie atenți și să analizeze critic declarațiile care vor continua să apară în spațiul public.

Precizăm că, în ultimele zile, liderul formațiunii politice Partidul Nostru, Renato Usatîi, a declarat în cadrul unor conferințe de presă, dar și în platoul emisiunii Secretele Puterii de la Jurnal TV despre „aranjamentele dubioase” care ar fi fost făcute în procesul de achiziție a gazelor naturale. Potrivit lui Usatîi, ar fi fost pusă la cale o schemă prin care companiile private reușeau să procure gazul cu 10 lei m3, iar compania de stat „Energocom” cu 20 de lei m3. În acest fel cetățenii ar fi fost jăcmăniți și impuși practic să achite un preț mult prea mare pentru gaz, în raport cu prețul real. Usatîi spune că prețul final pentru consumatori ar trebui să fie de 9 lei, dar nu la 16,73 cum a fost aprobat de Agenția Națională de Reglementare în Energetică (ANRE).

Amintim că, miercuri, 7 iunie,  ANRE a aprobat un nou tarif pentru gazele naturale, mai mic decât cel din solicitarea Moldovagaz. Pentru un metru cub de gaze naturale, consumatorii casnici vor achita un preț de 16,73 lei (fără TVA), sau 18,06 (cu TVA).

Tatiana Gherța
Articolul precedentDin lipsă de cvorum, ședința Consiliului raional de astăzi nu a avut loc – votarea a 46 de chestiuni, incluse în ordinea de zi, se amână pentru 10 zile, cel puțin
Articolul următorANI dezminte afirmațiile Irinei Vlah că inspectorii de integritate ar acționa la comanda Maiei Sandu
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.