Alegătorii din Transnistria au votat „cum trebuie”, dar au fost prea puțini

0
122

Doar puțin peste 14 200 de cetățeni moldoveni din stânga Nistrului au participat la alegerile prezidențiale din data de 1 noiembrie. Numărul foarte mic de alegători a dezamăgit pe unii (unul) candidați, chiar dacă aceștia au votat „cum trebuie”.

 Altfel, special pentru moldovenii din stânga Nistrului au fost deschise 42 de secții de votare. CEC a procesat 100% din procesele verbale, iar rezultatele arată că la scrutinul prezidențial au participat 14 269 de alegători. 

Cei mai mulți alegători și-au dat votul pentru candidatul independent Igor Dodon („surpriză mare”!!!) . Acesta a acumulat 10 595 de voturi sau 74,25%. Dodon este urmat de candidatul PAS, Maia Sandu – 1 904 voturi sau 13,34 la sută. Pe locul trei s-a clasat candidatul formațiunii politice Partidul Nostru, Renato Usatîi, care a acumulat 1 024 de voturi sau 7,18%. Candidatul Partidului Șor, Violeta Ivanov, a fost preferată de 218 oameni sau 1,53% din alegătorii din regiunea transnistreană. Aceasta este urmat de candidatul PLDM, Tudor Deliu, care a luat 162 de voturi sau 1,14 la sută. Mai puțin de un procent a acumulat candidatul PPDA, Andrei Năstase. Pentru el și-au dat votul 132 de oameni. Cu 5 voturi mai puține decât Năstase, s-a ales candidatul PUN, Octavian Țîcu, care a fost votat de 127 de oameni sau 0,89% din sufragii. Ultimul s-a clasat Dorin Chirtoacă care a acumulat doar 107 voturi sau 0,75 la sută din sufragii.

 


Articolul precedentMaia Sandu câștigă turul I, iar în turul II toți vom fi cu ochii pe Renato Usatâi – își va păstra „spiritul revoluționar” sau „va îngropa securea războiului”?
Articolul următorEpiscopul Ioan de Soroca a târnosit noua biserică din satul Alexandru cel Bun
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.