Aflați care vor fi primii concurenți electorali în buletinele de vot pentru funcțiile de consilieri raionali

0
366

A fost stabilită ordinea în care vor apărea în buletinul de vot primii cinci candidați electorali pentru funcțiile de consilieri raionali.

După cum ne-au comunicat responsabili de la Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale  raionale Soroca, nr. 29 (CEC), ieri au depus actele pentru participare la alegerile locale generale cinci concurenți electorali. Potrivit regulamentului, ordinea în buletinul de vot se apreciază prin tragere la sorți de către concurenți, în ordinea în care aceștia au depus actele la CEC Soroca.

Potrivit rezultatului tragerii la sorți, primii cinci concurenți electorali vor figura în buletinele de vot în ordinea următoare:

1 Partidul Democrat din Moldova

2 Partidul Comuniștilor din Republica Moldova

3 Partidul Politic Șor

4 Partidul Liberal Democrat din Moldova

5 Partidul Socialiștilor din Republica Moldova

Potrivit CEC Soroca, tragerea la sorți pentru stabilirea ordinii în care concurenții electorali sunt incluși în buletinele de vot se face în fiecare zi, dacă sunt depuse actele de cel puțin doi concurenți electorali.

Amintim că la 20 octombrie în Republica Moldova vor avea loc alegerile locale generale în care cetățenii din toată țara vor alege conducerea locală de nivelul I și II. Astfel, fiecare alegător va primi trei buletine de vot, pentru a alege primarul din localitatea sa, consilierii locali și consilierii raionali.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.