Află de ce să uzi plantele cu apa din mașina de spălat

0
773

Apa din mașina de spălat poate conține anumite substanțe ce măresc riscul de contaminare, precum cele din săpun sau detergent. Din fericire, specialiștii în grădinărit oferă asigurări că florile nu vor muri din cauza ei. Solul și compostul din ghivece sunt suficient de puternice pentru a filtra apa.

Mai mult decât atât, rezidurile din apa de la mașina de spălat acționează ca fertilizatori ușori asupra plantei sau a florii pe care o udăm. Totuși, este recomandată utilizarea unui detergent ecologic, dacă vrem să folosim apa de la mașină la plante.

O mașină de spălat consumă până la 62 de litri de apă, motiv pentru care, în loc să fie aruncată, poate fi refolosită, fără a face risipă. Pentru a hidrata plantele în condiții de siguranță, este recomandată folosirea apei de ploaie în cadrul programelor de spălare. Aceasta este suficient de bogată în macronutrienți pentru a stimula și dezvoltarea sănătoasă a florilor. În loc să torni apa direct la rădăcină, o poți pulveriza și pe frunzele plantelor pentru a le „răcori”.

Hidratarea plantelor de ghiveci cu apa de ploaie folosită la mașina de spălat ajută la eliminarea mai multor tipuri de paraziți. În ceea ce privește florile din grădină, dacă sunt udate la un interval de 15 zile, dăunătorii pot să dispară complet de pe frunze. Trebuie, însă, menționat faptul că, pentru reducerea riscului de dezvoltare a bacteriilor, apa de la mașina de spălat nu ar mai trebui folosită deloc după 12 ore. Cu excepția cazului în care a fost filtrată printr-un sistem profesional. În caz contrar, este recomandat să nu o utilizezi pentru hidratarea florilor.

sursa: playtech.ro

Articolul precedentDespre compensații în factura pentru energie: de la A la Z
Articolul următorANRE a ajustat prețurile reglementate pentru energia electrică

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.