Dacă nu ați stabilit încă ce veți face în acest weekend, acum este momentul ideal să vă planificați activitățile. Avem câteva sugestii pentru evenimente speciale, spectacole, expoziții și filme pentru zilele de sâmbătă și duminică. E cazul să vă faceți repede notițe unde să mergeți împreună cu familia voastră.
14 octombrie – Ziua orasului Chisinau!
În data de 14 octombrie, pe scena din centrul capitalei vor urca mai mulți artiști, iar invitatul special va fi: HOLOGRAF. De asemenea, în Piața Marii Adunări Naționale vor evolua atât colective muzical-artistice municipale, cât și artiști autohtoni. La fel, pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, între intersecțiile Bodoni și Vasile Alecsandri, pe 14-15 octombrie veți găsi bucate tradiționale și produse autohtone, precum și lucrări realizate de meșteri populari.
Programul integral al zilei de 14 OCTOMBRIE
# 08.30 – Depunere de flori (Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt)
# 9.0-10.30 – Liturghia de Hram (Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului”)
# 11.00-11.45 – Inaugurarea sărbătorii Hramul Orașului Chișinău (Piața Marii Adunări Naționale)
# 11.45 – 13.30 – Tablou folcloric „Ca la HRAM” (Piața Marii Adunări Naționale)
# 14.00-18.00 – Divertisment muzical „Orașul meu, iubite Chișinău…”
# 18.30 –20.00 – Concert de fanfară „În oraș la Chișinău” (Piața Marii Adunări Naționale)
# 20.00- 23.00 – „Hora Chișinăului” – Caleidoscop muzical (Piața Marii Adunări Naționale)
# 20.00-20.45 – „Zdob și Zdub”
# 20.45-22.15 – Orchestra municipală de muzică populară condusă de Frații Advahov cu Zinaida Julea, Adriana Ochișanu, Gabriel Nebunu, Maria Iliuț și „Crenguță de Iederă”, Ansamblul „Ștefan-Vodă”, etc.
# 22.15-23,00 – „HOLOGRAF”
Când și unde: 14 octombrie, Chișinău (Piața Marii Adunări Naționale)
Costul biletului: Intrare liberă
PACOSTEA de Francis Veber
„Pacostea” este încă o savuroasă comedie de situație a dramaturgului Francis Veber, autorul celebrei piese „Cină cu proști”. Aici, miezul comic este dat de o serie de confuzii și încurcături iscate într-un hotel de un „încurcă-lume” incorigibil, care de fapt ajunge să împiedice o crimă la comandă. Un ritm nebunesc, răsturnări de situație din cele mai năstrușnice, replici năucitoare și un umor de calitate sunt ingredientele acestui spectacol.
Producție a Teatrului Dramatic „ION D. SÎRBU” din Petroșani, România
Data premierei 30 septembrie 2023
Costul biletului: 80-150 lei
ARTĂ
O gașcă de prietene foarte bune, Paula, Francoise și Catherine, atunci când se întâlnesc, pe lângă discuțiile pe care le au, vorbesc și despre artă. Francoise, medic dermatolog de profesie și o mare consumatoare de artă, cumpără un tablou al unui pictor celebru. Tabloul reprezintă niște dungi transversale albe pe fond alb. Francoise, nerăbdătoare, dar și mândră de achiziția făcută, arată tabloul prietenelor sale. La vederea acestei “opere de artă”, Paula se simte umilită, iar acest lucru o revoltă, acuzând-o pe Francoise de snobism. În acest moment, izbucnește un conflict între ele, cele două își aruncă fraze acide, iar prietenia lor este pusă sub semnul întrebării. Catherine intervine în acest conflict intelectual cu scopul de a potoli situația. Deși este o tipă calmă și tolerantă, Catherine, nu reușește să aplaneze situația, dimpotrivă este acuzată pentru participarea ei pasivă la conflict. Totuși, în final, cele trei fete ajung la concluzia că prietenia lor este mai presus decât orice dispută.
Regie: Slava Sambriș
Scenografie: Alina Perju
Șef producție: Ion Cataraga
Lumini: Eugeniu Croitor
Distribuție:
Cătălina Budu
Giasti Sirah
Diana Boșcov
Când și unde: 15 octombrie, Chișinău (Teatrul „Alexei Mateevici”)
Costul biletului: 100 lei