Afișa Observatorului: Află primul despre evenimentele culturale și spectacolele din acest weekend

0
27

Dacă încă nu aveți planuri pentru weekend-ul acesta, acum e momentul potrivit ca să vi le faceți. Sâmbăta și duminica vine cu evenimente deosebite, spectacole, expoziții și cinema în aer liber. Deci, scoateți pixul, agenda și notați-vă.

Mai jos puteți găsi lista cu o gamă largă de activități, care pot deveni preferatele voastre sau ale copiilor voștri.

„CEI DOI”, un spectacol după „Romeo și Julieta” de W. Shakespeare

Spectacolul vine cu o nouă fațetă a istoriei de dragoste dintre cei doi protagoniști. De data aceasta nu vorbim doar despre El și Ea, ci și despre mediul și contextul din care vine fiecare dintre ei. Abordarea ideii de incluziune și judecată sociale prin prisma acestei povești este o viziune proaspătă și inovativă, care valorifică un text clasic, într-o manieră inedită. Spectacolul e construit nu doar din mișcare și expresie corporală, ci și din efecte scenografice și vizuale care vor construi în scenă o lume despre om și natura umană.

Istoria comunismului povestită pentru bolnavii mintal

Spectacolul cu piesa „Istoria comunismului povestită pentru bolnavii mintal”, în viziunea originală și combativă a regizorului român Cristian Hadji-Culea, aduce în actualitate faptul că, precum scria Matei Vişniec însuși, ”procesul comunismului a rămas o gaură neagră în istoria reflecţiei umane. Naţiunile civilizate ale Europei n-au făcut nici măcar efortul de a se inspira din procesul nazismului pentru a înţelege mai bine cum e posibil ca o ideologie, care a dus la moartea a o sută de milioane de oameni, – e vorba, firește, de ideologia comunistă, – să rămână încă în unele țări (chiar cu o aură de prestigiu) pe lista doctrinelor nejudecate și necondamnate. Iată de ce strigătul meu esențial în această piesă este „Stalin nu e mort!” Pentru că, în orice moment, noii profeți, noii „mari” iluminați pot să reînceapă oriunde experimentul terifiant al celei „mai bune lumi posibile” pe spatele a milioane de oameni”.

Ștefan Bănică

Luna dragostei prinde culoare cu un eveniment de zile mari! Pe 11 februarie 2023, începând cu ora 18:00, Palatul Național “Nicolae Sulac” va fi inundat de emoții frumoase, dragoste la superlativ pusă pe note muzicale și momente ce se vor tipări pe inimă, datorită lui Ștefan Bănică, artistul care revine la Chișinău într-un concert senzațional!

Articolul precedentFOTOGRAFIA ZILEI: Propune și… suge?!!
Articolul următorVehiculele electrice din R. Moldova vor fi dotate cu plăci de înmatriculare speciale

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.