Cetatea Soroca a fost transformată pentru o zi în „cosmodrom” / Galerie foto

0
361

Zece rachete confecționate de elevii din Soroca au fost lansate ieri în fața cetății medievale cu prilejul aniversării a 63 de ani de la lansarea primului satelit artificial al Pământului. Pe lângă tinerii pasionați de rachetomodelism au fost prezenți cu poezii, cântece și dansuri copiii de la cercurile literar-muzicale „Tinere condeie”, „Actori în devenire”, Studioul „MediaTon” și Ansamblul „Bujoreii”.

„Cercul de rachetomodelism a pregătit pentru această zi o lansare de rachete modelate de elevi, care se ridică până la vreo 300-400 de metri. Acestea au fost făcute de copiii care frecventează cercul nostru de la Centrul de Creație pentru Copii și Adolescenți „Speranța” din Soroca, acolo sunt elevi de la Colegiul de Arte „Nicolae Botgros”, Gimnaziul „Dumitru Matcovschi”, Liceul „Petru Rareș”, Liceul „Constantin Stere” ș.a.”, ne-a spus Serghei Tomuleț, conducătorul Cercului „Rachetomodelism”.  

Deși vântul le-a cam dat bătăi de cap, rachetele confecționate de tinerii soroceni porneau și ele zborul spre văzduh, aidoma celebrului lor înaintaș lansat la 4 octombrie 1957.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.