COVID-19 a omorât alți doi soroceni: Printre cele 383 cazuri noi de infectare cu virus, câteva sunt în raionul Soroca

0
1356

Alte 382 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 28 223 cazuri în republică. Total teste efectuate astăzi – 2174, informează ministerul de resort.

Cinci dintre cazurile noi de COVID-19 sunt confirmate în raionul Soroca, unde bilanțul a ajuns la 932 cazuri.

Tot astăzi doi soroceni au cedat în fața complicațiilor provocate de Coronavirus. Astfel, numărul deceselor a ajuns la 25. În același timp, 653 soroceni s-au tratat de COVID-19.

Totodată informăm despre înregistrarea altor decese provocate de COVID-19 în republică:

 

Deces 851: Bărbat de 61 ani, din raionul Soroca. Transferat la data de 5 august, de la Spitalul Raional Soroca, la Spitalul Clinic Bălți. Comorbidități: cardiopatie mixtă, diabet zaharat, hipertensiune arterială.

 

Deces 852: Bărbat de 63 ani, din raionul Soroca. Internat la Spitalul Raional Soroca. Comorbidități: ciroză hepatică, hipertensiune arterială, insuficiență renală, diabet zaharat.

 

Deces 853: Bărbat de 62 ani, din raionul Ialoveni. Internat 22 iulie, la IMU. Comorbidități: diabet zaharat, insuficiență renală, hipertensiune arterială.

 

Deces 854: Femeie de 62 ani, din UTA Găgăuzia. Transferată,  la data de 31 iulie, de la Spitalul Raional Ceadîr-Lunga la IMU. Comorbidități: diabet zaharat, bronhopneumopatie cronică obstructivă.

 

Deces 855: Femeie de 71 ani, din raionul Florești. Internată la data de 31 iulie, la IMU. Comorbidități: boală cronică renală, pancreatită cronică, obezitate.

 

Deces 856: Bărbat de 38 ani, din raionul Anenii-Noi. Internat la data de 3 august, de la Spitalul Raional Anenii-noi la IMU. Comorbidități: etilism cronic.

 

Deces 857: Cu regret, anunțăm trecerea în neființă a dnei Dina Rusescu, în vârstă de 61 ani, medic infecționist în cadrul IMSP AMT Centru și Spitalul Clinic Municipal nr. 1. Aceasta a fost internată în stare gravă, la data de 10 august, la Institutul Oncologic. Test COVID-19 confirmat pozitiv pe 10 august. Exprimăm sincere condoleanțe familiei și colegilor.

 

În total, 30 de lucrători medicali au decedat din cauza infecției COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.