Pe frontul anti-covid: 217 „răniți” și 4 morți

0
238

  Ministerul sănătății confirm alte 217 cazuri noi de infectare cu COVID-19, după procesarea a 1063 de teste.  Totodată, alți 13 lucrători medicali s-au infectat cu coronavirus. Este vorba despre 7 medici, 5 asistenți medicali și o persoană care face parte din personalul auxiliar.

Ministerul Sănătății informează și despre însănătoșirea a 200 de pacienți. Între timp, 473 de persoane infectate cu COVID-19 se află în stare gravă (dintre care 31 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată), 1150 – stare de gravitate medie, ceilalţi pacienţi în stare satisfăcătoare.

Până în prezent, în Republica Moldova au fost confirmate 27 660 de cazuri de coronavirus. 19 300 de persoane s-au însănătoșit, iar 845 au decedat. Totodată, informăm despre înregistrarea altor decese cauzate de COVID-19:

Deces 842: Femeie de 68 de ani, din mun. Chișinău. Internată la data de 22 iulie, la Spitalul Clinic Municipal nr. 1. Comorbidități: hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă.

Deces 843: Bărbat de 79 de ani, din mun. Chișinău. Internat la data de 24 iulie, la Spitalul Clinic Municipal nr. 1. Comorbidități: insuficiență hepatică, renală, sechele post AVC.

Deces 844: Bărbat de 56 de ani, din mun. Chișinău. Internat la data de 14 iulie, la Spitalul Clinic Municipal nr. 1. Comorbidități: diabet zaharat, cardiopatie ischemică mixtă, hipertensiune arterială.

Deces 845: Ce regret, MSMPS anunță trecerea în neființă a dnei Maria Păpușoi, în vârstă de 65 ani, din raionul Cimișlia. Internată la data de 30 iulie, la Spitalul Clinic Republican. Dna Maria Păpușoi a activat în calitate de medic pediatru/endoscopist în cadrul Spitalului MSMPS și Spitalul Raional Cimișlia. Este regretabilă pierderea unui specialist remarcabil din sistemul medical. Exprimăm sincere condoleanțe familiei îndurerate, rudelor și colegilor. Dumnezeu să o odihnească în pace.

În total, 29 lucrători medicali au decedat din cauza infecției COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.