Cum comentează poliția video-ul „Iată cum lucrează polițiștii în Soroca”?

0
4671

Un video postat de o locuitoare a municipiului Soroca „Iată cum lucrează polițiștii în Soroca” a adunat în scurt timp zeci de comentarii și peste 500 de distribuiri. Femeia care l-a postat zice după cadru „Iată la noi cum se lucrează cu girofarul stins, în tufari, și amendează lumea…” și a mai menționat în comentarii că au fost „ținuți” de poliție vreo 15-20 minute.

În imagine se văd două mașini de poliție staționate pe un drum adiacent, iar pe traseu un polițist cu radar care verifică viteza automobilelor.

Am solicitat opinia lui Gavril Ghilas, șeful Serviciului patrulare Soroca, Floresti al sectiei de patrulare Nord a Directiei patrulare Nord a INSP. Iată ce ne-a răspuns omul legii:

„În cazul dat nu este nici o încălcare, deoarece cu aparatul de măsurat viteza de tip Trucam nu se activează din automobil și întru neadmiterea creării impedimentelor altor participanți la trafic în timpul stopării și documentării conducătorilor auto ce au încălcat regimul de viteză, automobilul de serviciu este scos înafara carosabilului și în traseu după cum se vede activează numai angajatul operator. La documentarea cazului de deplasare a limitei de viteză și alte cazuri de încălcare a legislației, conducătorul auto se va afla în automobilul personal și va aștepta până când agentul constatator se va apropia și prezentându-se va explica cauza stopării și totodată va aștepta în automobilul personal procesul verbal.

Având dubii că procesul verbal a fost întocmit ne legitim sunteți în drept, prin intermediul instituției din care face parte agentul constatator în decurs de 15 zile să depuneți o contestație pentru ca materialele acumulate să fie transmise în instanța de judecată. Ce ține de girofar: conform Regulamentului circulației rutiere sunt descrise cazurile când, unde și cum se conectează girofarul, folosind în permanență girofarul conectat se încalcă Regulamentul circulației rutiere si se duc în eroare participanții la trafic. Bine ar fi dacă s-ar respecta cerințele Regulamentului circulației rutiere”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.