+252 cazuri noi de COVID-19 și 9 decese confirmate astăzi în republică: Crește numărul infecțiilor și în raionul Soroca

0
1372

Alte 252 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, după procesarea a 1859 este de laborator. Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 17 150 cazuri în republică, dintre care 560 pacienți au decedat, iar 9846 persoane au fost tratate de COVID-19, informează Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Crește numărul infecțiilor prin virusul de tip nou și în raionul Soroca. Astăzi au fost confirmate 7 cazuri noi. Astfel, numărul total de infectați a ajuns la 586, dintre care 18 au decedat și aproape 500 au fost tratați.

Distribuția cazurilor noi de astăzi pe regiuni:

Totodată, astăzi este înregistrat u număr mare de decese provocate de COVID-19, informează ministerul de resort:

 

Deces 552: Bărbat de 90 ani, din mun. Chişinău, transferat de la Dispensarul Republican de Narcologie, la Institutul de Medicină Urgentă, pe 1 iulie. Comorbidităţi: diabet zaharat tip 2, encefalopolineuropatie.

 

Deces 553: Bărbat de 60 ani, din mun. Chişinău, transferat de la Centrul COVID-19, la Institutul de Medicină Urgentă, pe 1 iulie. Comorbidităţi: hipertensiune arterială gr. III, cardiopatie hipertensivă, angină pectorală de efort CF II.

 

Deces 554: Femeie de 81 ani, din mun. Chişinău, transferată de la Centrul COVID-19, la Institutul de Medicină Urgentă, pe 18 iunie. Comorbidităţi: angină pectorală de efort CF III, hipertensiune arterială gr. II, cardiopatie hipertensivă.

 

Deces 555: Bărbat de 62 ani, din mun. Chişinău, internat la SCM „Sfântul Arhanghel Mihail”, pe 20 iunie. Comorbidităţi: hipertensiune arterială gr. III, diabet zaharat tip 2, nefropatie diabetică, cardiopatie hipertensivă.

 

Deces 556: Bărbat de 78 ani, din r-nul Taraclia, internat la IMSP SR Taraclia, pe 8 iunie. Comorbidităţi: hipertensiune arterială gr. II-III, boală oncologică.

 

Deces 557: Femeie de 56 ani, din UTA Găgăuzia, transferată de la IMSP SR Comrat, la Institutul de Medicină Urgentă, pe 16 iunie. Comorbidităţi: angină pectorală de efort CF III, hipertensiune arterială gr. II, cardiopatie hipertensivă.

 

Deces 558: Femeie de 32 ani, din r-nul Ocniţa, transferată de la Spitalul Clinic Republican, la Spitalul Clinic Bălţi, pe 23 iunie. Comorbidităţi: pielonefrită cronică bilaterală, hipertensiune arterială gr. III.

 

Deces 559: Bărbat de 46 ani, din r-nul Taraclia, internat la IMSP SR Taraclia, pe 20 iunie. Comorbidităţi: ciroză hepatică.

 

Deces 560: Femeie de 70 ani, din UTA Găgăuzia, internată la Spitalul Clinic Republican, pe 23 iunie. Comorbidităţi: hipertensiune arterială gr. III, fibrilaţie atrială cronică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.