+364 cazuri noi de COVID-19 în republică: Crește numărul infecțiilor și în raionul Soroca

0
1873
Foto: pixabay.com

Astăzi sunt confirmate alte 364 cazuri noi de infecție prin virusul COVID-19 în Republica Moldova, după procesarea a 1988  teste, informează Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Astfel, numărul total al cazurilor de infecții a trecut de 15.000.

Patru dintre cazurile noi sunt în raionul Soroca. Numărul total al infecțiilor a ajuns la 541, dintre care 17 pacienți au decedat, iar peste 460 au scăpat de Coronavirus.

  • Distribuția cazurilor pe regiuni:
Sursa: MSPS

Printre cetățenii confirmați astăzi cu Coronavirus sunt  42 lucrători medicali din 30 de instituții medicale din țară.

Autoritățile mai anunță despre 416 pacienți în starea gravă, dintre care 23 sunt la ventilare mecanică. În același timp, astăzi sunt atestate alte 5 decese din cauza complicațiilor provocate de virusul de tip nou. Numărul de decese din cauza Coronavirus în republică fiind de 495.

În același timp, tot astăzi, 188 de pacienți videncați din întreaga republică au fost externați, numărul  celor care au învins virusul diind de 8400, mai informează ministerul de resort.

Amintim că din cauza răspândirii virusului pe teritoriul Republicii Moldova, autoritățile au extins Starea de urgență în sănătatea publică până la 15 iulie. Cele mai multe restricții rămân valabile în continuare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.