De ce până acum nu se fac lucrări pe drumurile de acces spre satele din raionul Soroca?

0
520

Deși vara a început deja, lucrările tradiționale de întreținere a drumurilor de acces în localitățile raionului Soroca, care se făceau încă din primăvară, se mai lasă așteptate. Problema însă nu este doar din cauza crizei COVID-ului… 

„La moment ne confruntăm cu problema neîntreținerii drumurilor de acces în localitate, din cauza amânării repetate a licitației, afirmă Ion Chiriac, primarul comunei Iarova. Dacă în 2019 de la începutul anului până în prezent era deja profilat drumul de trei ori, atunci anul acesta încă nu s-a lucrat și accesul cu regret este foarte rău”.

Situația este similară și în alte sate din raion. Dar atât cetățenii cât și autoritățile locale de nivelul întâi nu au altă soluție decât să aștepte.

„Eu m-am adresat la Consiliul Raional și le-am dat informațiile despre drumurile care sunt cu acces spre satul Visoca, zice Grigore Pleșca, primarul satului. Mi s-a spus că au încercat să facă o licitație, care nu a reușit. Au făcut deja alta, dar până în prezent pe aceste drumuri nu s-a făcut nimic. Atât drumul dinspre Niorcani cât și cel dinspre Dărcăuți nu sunt bune și necesită întreținere și reparație”.

Pe de altă parte conducerea raionului spune că întârzierea este cauzată de lucruri obiective. „O licitație a fost anulată fiindcă au fost încălcări, au participat patru agenți economici, dintre care doi cu încălcări, ne-a răspuns Veaceslav Rusnac, președintele raionului Soroca. Să fi fost trei, trebuia să-i lăsăm și să continuăm cu ei. Conform instrucțiunii am organizat licitația a doua oară, unde a câștigat un agent economic din preajma Chișinăului. Sunt alocate cinci milioane și jumătate de lei și cu ele se vor face lucrările. Agentul economic se va apuca în primul rând de drumurile cu beton-asfalt cât este perioada caldă, iar mai apoi de cele în variantă albă, ce pot fi făcute și după răcirea timpului”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.