Majoritatea consilierilor municipali din Soroca nu au susținut construirea unei capele pe locul blocului distrus de explozie

0
1308

Astăzi la ședința ordinară a Consiliului municipal Soroca a fost pus la vot proiectul de decizie cu privire la aprobarea Planului Urbanistic de detaliu privind valorificarea terenului proprietate privată din str. Ştefan cel Mare, 117. Cu 12 voturi pentru și 14 abțineri, proiectul nu a fost aprobat.

12 consilieri municipali au susținut proiectul
14 consilieri municipali nu l-au susținut și s-au abținut de la vot
 

Cu ideea de a construi o capelă pe locul blocului demolat după explozia din 27 octombrie 2007, a venit soroceanul Petru Morari. Acesta și-a propus să o construiască din surse proprii, iar capela să nu aibă clopotniță și în interiorul ei să nu se oficieze servicii divine. Terenul a fost procurat anterior la licitație de acest cetățean cu suma de peste 500 mii lei. 

Amintim că în seara zilei de sâmbătă, 27 octombrie 2007, aproape de ora 22.00, o explozie puternică a distrus o parte din blocul de locuit de pe strada Ştefan cel Mare, 117 din oraşul Soroca. Printre cei care și-au pierdut viața în urma deflagrației au fost Alina Sterleţchi, o fetiță de 11 ani, Anatol Lozinschi, în apartamentul căruia procurorii au presupus că a avut loc explozia, și soții Lidia şi Grigore Palamari, după decesul cărora au rămas orfane două fete. Ulterior și-a pierdut viața și salvatorul Igor Gheleţchi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.