În Soroca pe locul blocului distrus anterior de explozie ar putea fi ridicată o capelă

0
1860

Cu ideea de a construi o capelă pe locul blocului demolat după explozia din 27 octombrie 2007, a venit soroceanul Petru Morari. Acesta și-a propus să construiască capela din surse proprii. Terenul a fost procurat anterior la licitație de acest cetățean cu suma de peste 500 mii lei. 

Decizia ar putea fi adoptată la ședința Consiliului Municipal Soroca de vineri, 5 iunie 2020, după ce astăzi a primit aviz pozitiv la ședința Comisiei dezvoltarea infrastructurii municipiului, amenajarea teritoriului, probleme funciare şi protecţia mediului a Consiliului Municipal Soroca. Capela nu va avea clopotniță, iar în interiorul ei nu se vor oficia servicii divine.

Amintim că în seara zilei de sâmbătă, 27 octombrie 2007, aproape de ora 22.00, o explozie puternică a distrus o parte din blocul de locuit de pe strada Ştefan cel Mare, 117 din oraşul Soroca. Printre cei care și-au pierdut viața în urma deflagrației au fost Alina Sterleţchi, o fetiță de 11 ani, Anatol Lozinschi, în apartamentul căruia procurorii au presupus că a avut loc explozia, și soții Lidia şi Grigore Palamari, după decesul cărora au rămas orfane două fete. Ulterior și-a pierdut viața și salvatorul Igor Gheleţchi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.