Nu a tras concluzii din prima: Un tânăr din satul Egoreni a fost amendat repetat pentru aceeași încălcare

0
632
Foto: border.gov.md

Un bărbat originar din satul Egoreni, raionul Soroca, este documentat a doua oară de către polițiștii de frontieră pentru încălcarea regimului zonei de frontieră. Acesta a fost surprins în timp ce aranja în apele râului o plasă din monofilament destinată pescuitului.

Patrula mobilă a Sectorului Poliției de Frontieră Cosăuți, aflată în misiune de serviciu a observat o persoană pe malul unui afluent al râului Nistru. Observând patrula, aceasta a început să scoată pe mal o plasă cu lungimea de 15 metri, fără a fi prins pește, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

La fața locului nu s-a reușit efectuarea identificării, deoarece bărbatul nu avea asupra lui niciun act de identitate. Din spusele acestuia, este un locuitor din satul Egoreni, raionul Soroca, în vârstă de 28 de ani – informație confirmată ulterior. Mai mult, s-a aflat că tânărul a mai fost sancționat anterior pentru aceeași încălcare.

Ca urmare, moldoveanul a fost sancționat cu o amendă de 12 unități convenționale pentru încălcarea regimului frontierei de stat, conform art.332 alin.1 Cod Contravențional al Republicii Moldova.

Interzis la pescuit

Poliția de Frontieră precizează că din data de 1 aprilie curent și pe parcursul a 75 de zile consecutive, pe teritoriul Republicii Moldova este stabilită perioada de prohibiţie în obiectivele acvatice piscicole naturale. Din data respectivă au fost consemnate 134 de cazuri cu privire la încălcarea regimului zonei de frontieră cu documentarea a 198 persoane, din care două incidente înregistrate pe pescuitul ilicit.

Totodată, pe perioada Stării de Urgență a fost sistat procesul de eliberare a permiselor de acces în zona de frontieră și a autorizațiilor de activitate în unele sectoare ale frontierei, excepții sunt doar pentru activitățile ce nu suportă amânare. Suplimentar, este limitat accesul persoanelor și desfășurarea unor activități în zona de frontieră, în limitele fâșiei de protecție a frontierei de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.