Fostul apeduct… merge la fier vechi. Ce zice administrația SA ”Regia Apă-Canal Soroca”?

0
587
foto: www.facebook.com/ibabici
foto: www.facebook.com/ibabici

Consilierul municipal Ion Babici a postat mai multe fotografii însoțite de un mesaj în care menționează că recent, pe timp de carantină, a fost demontată „o porțiune impresionantă de țeavă veche de fontă cu scopul de a o vinde la fier uzat din traseului de apeduct vechi”. Pe de altă parte SA ”Regia Apă-Canal Soroca” spune că nu este implicată, iar țevile au fost vândute de fosta conducere încă acum doi ani.

„Să cred că e un scop nobil sau e altceva opus… Se pare că stimați soroceni, timp în care noi suntem în carantină, avem în orașul Soroca structuri care sunt foarte active. Scopul acestui activism timp de pandemie este până cea fi necunoscut, deoarece până acum nu a fost discutat cel puțin, nemaivorbind ca să fie aprobată vreo decizie de Consiliul Municipal Soroca, prin care să se permită demontarea traseului de apeduct vechi, prin care se pompa apa de la fântânele arteziene situate pe malul râului Nistru spre ieșirea din partea de nord a satului Egoreni spre orașul Soroca.

Vedeți că acum, pentru că avem carantină cu restricții dure în oraș, pe unii îi scarpină în palme de hărnicie și nu au astâmpăr. Doar în câteva săptămâni, când noi stăteam toți pe la casele noastre, încă nu se cunoaște exact, dar presupunem că acest lucru a fost executat de SA REGIA APĂ-CANAL Soroca, au fost demontate o porțiune impresionantă de țeavă veche de fontă cu scopul de a o vinde la fier uzat sau mai știi în ce scop, urmează să aflăm.

De ce această grabă și fără a informa consilierii despre această inițiativă este o enigmă la moment. Datorită unor cetățeni curajoși, care a dorit să le păstrăm anonimatul, am fost informați despre aceste lucrări misterioase pe timp de carantină. Trist este faptul că în apropierea satului Egoreni, tehnica care era folosită la dezgroparea țevilor vechi a deteriorat o porțiune de țeavă nouă, care ne va costa pe noi toți cei care plătim consumul de apă la SA REGIA APĂ-CANAL Soroca”, scrie alesul local.

Pentru a afla mai multe detalii consilierul municipal din partea Blocului ACUM a transmis o interpelare către Primăria Soroca și SA ”Regia Apă-Canal Soroca”. 

Mihail Ojog, Administratorul SA ”Regia Apă-Canal Soroca” susține că informațiile sunt eronate, iar lucrările nu putea avea loc recent fiindcă intrarea sau ieșirea din oraș pe timp de carantină este foarte strictă.

”La aceste lucrări nu a participat SA ”Regia Apă-Canal Soroca”. Țeava a fost vândută încă în 2018 unei persoane fizice de fosta conducere a întreprinderii cu 1 leu pentru 1 kg. Există contractul de vânzare-cumpărare, decizia Consiliului de administrație. Anterior a fost pornit un dosar de CNA pe acest subiect, dar am fost anunțați că a fost clasat. Eu am încercat să renegociez contractul, ca să cerem mai mulți bani, dar persoana nu a fost de acord și ne-a amenințat cu judecata. Țeava nouă a fost deteriorată mai demult, când prima dată au început a scoate țevile. Eu înțeleg să fi fost o încălcare, dar aici este pur și simplu un PR politic ieftin de trei bănuți” declară Mihail Ojog, Administratorul SA ”Regia Apă-Canal Soroca”. 

Menționăm că anterior au mai fost cazuri când au fost dezgropate țevi și chiar dacă primăria declara că sunt acțiuni ilegale, conducerea SA ”Regia Apă-Canal Soroca” declara că este o decizie legală a Consiliului de administrare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.