Paștele Blajinilor se amână pentru luna iunie!

0
501

Astăzi a avut loc Ședința Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova, condusă de ÎPS Mitropolit Vladimir, Mitropolitul Moldovei la care a participat și Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon. La întrunire s-a discutat despre organizarea și desfășurarea slujbelor de Florii și Paști și s-au luat câteva decizii:

1. Slujbele de Florii, din Săptămâna Patimilor, precum şi de Sfintele Paşti vor fi săvârşite conform recomandărilor în condiţiile stării de urgenţă emise de Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova.
2. Focul sfânt va fi adus de la Ierusalim, sâmbătă, 18 aprilie 2020, şi va fi distribuit delegaţiilor eparhiilor din cadrul Mitropoliei noastre la Aeroportul Internaţional Chișinău, care ulterior va fi repartizat prin protopopiate fiecărei parohii.
3. Celebrarea sărbătorii Paștile Blajinilor se va amâna pentru datele de 6, 7 și 8 iunie 2020, în ajunul Duminicii Pogorârii Duhului Sfânt (a Cincizecimii).
4. Sfințirea darurilor de Paști se va face conform binecuvântării ierarhului locului, iar pentru parohiile Eparhiei de Centru va fi emis mai târziu un comunicat privind modalitatea oficierii acestui ritual pascal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.