Gunoierii au deschis o biblioteca din cărțile aruncate de cetățeni în Turcia

0
73

Colectorii de gunoi din Ankara au deschis o biblioteca cu cărțile salvate de la gunoi. Angajați ai unei firme de salubritate au declarat că nu mai doresc să ardă cărțile pe care locuitorii le aruncă. Așa că au decis să le colecteze. Când s-au adunat foarte multe cărți salvate de la distrugere, a fost creată o mică bibliotecă.

Biblioteca se găsește în Ankara, în cartierul Çankaya.  Angajații au strâns în mai multe luni cărțile aruncate, printre care s-au dovedit a fi și exemplare bine păstrate ale unor opere literare și științifice, scrie portalul polonez “Fakt”. Angajații nu doreau să fie distruse cărțile și au decis să își creeze propria bibliotecă.  Locuitorii au aflat despre inițiativă și au început să doneze tot mai multe cărți.

Biblioteca era destinată inițial pentru angajații și familia angajaților, însă cărțile au început să înmulțească așa că anul trecut în septembrie au deschis și către populație, informează inspira-te.com. Primarul din Çankaya a susținut și a ajutat înființarea bibliotecii, care deține aproximativ 6.000 de volume, categorizat atât pentru copiii cât și pentru adulți, adulți, însă exista și secția de benzi desenate, cărți tehnice, etc. Pentru vizitatori, care prefera limbi străine, se găsesc cărți  în limba engleză, franceză, germană. 

Biblioteca se află într-o încăpere a firmei de salubritate, cu coridoarele lungi și spațiile generoase oferă un adevărat loc de minune pentru cărți. Cărțile se pot împrumuta pe 2 săptămâni, dar există și posibilitatea de prelungire, dacă este cazul.

Potrivit sursei, datorită succesului de care se bucură proiectul, au decis să împrumute cărți și pentru școli sau penitenciare. Tot Primăria a angajat o persoana cu norma întreagă, ca biblioteca să funcționeze la program normal și cărțile să fie aranjate. Biblioteca oferă și spații pentru relaxare, inclusiv sală cu  jocuri de societate, sah.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.