Militarii ruși din regiunea transnistreană vor primi bani pentru locuințe

0
49

Militarii înrolați în armata rusă care staționează în regiunea transnistreană a Republicii Moldova vor primi în acest an subsidii pentru procurarea sau construcția de locuințe, din bugetul Ministerului apărării al Federaţiei Ruse. Aproximativ 80 de militari ai Grupului operativ de trupe ruse (GOTR) staționat în stânga Nistrului vor primi în jur de 300 milioane de ruble rusești, potrivit unui comunicat al Districtului vestic al Ministerului apărării de la Moscova.

În regiunea transnistreană staționează aproximativ 1500 militari ruși în cadrul GOTR, o parte importantă dintre ei sunt însă locuitori ai regiunii transnistrene care au și cetățenia rusă. Moscova a decis să înroleze locuitori ai regiunii, după ce guvernele pro-europene de la Chişinău au interzis în trecut de mai multe ori rotația militarilor ruși prin aeroportul Chişinău, iar Ucraina le-a închis tranzitul pe teritoriul său după anexarea ilegală a Crimeii de către Rusia și intervenția din Donbas.

Presa din regiunea transnistreană îl citează pe ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, care a spus că în 2019 au primit subsidii pentru locuințe 5700 de militari ruși, în mare parte din Federaţia Rusă, iar președintele rus Vladimir Putin a declarat la sfârșitul anului trecut că în următorii trei ani Moscova va alocat în același scop 113 miliarde de ruble.

SURSA: moldova.europalibera.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.