Cel mai bogat om din lume a pierdut 10 miliarde de dolari în 2019

0
79
 Jeff Bezos rămâne cel mai bogat om de pe planetă
 Jeff Bezos rămâne cel mai bogat om de pe planetă

   Jeff Bezos rămâne cel mai bogat om de pe planetă, în ciuda faptului că în anul recent încheiat a pierdut nu mai puţin de 10 miliarde de dolari. Fondatorul Amazon s-a menţinut pe primul loc în topul de final de an Bloomberg Billionaire Index, cu o avere estimată la 115 miliarde dolari, transmite Știri.md cu referire la romaniatv.net.

Jeff Bezos este urmat îndeaproape de fondatorul Microsoft, Bill Gates, care are o avere estimată la 113 miliarde dolari. Bezos, Gates şi magnatul francez Bernard Arnault sunt singurii trei din acest top care au averi care depăşesc 100 de miliarde de dolari. Conforma analiştilor, era de aşteptat ca Bezos să piardă primul loc în top, după un an chinuitor pentru finanţele sale. Ca parte a acordului de divorț cu fosta soție Mackenzie Bezos, el a rămas cu 75% din acţiunile Amazon.  Restul s-a dus la fosta sa soţie, care a primit şi o participaţie de 4% în companie. Mackenzie Bezos are acum o avere de 37 miliarde de dolari, ceea ce o face a 25-a cea mai bogată persoană din lume. Bill Gates l-a întrecut pe Bazos pentru scurt timp în luna noiembrie, când acţiunile Amazon au scăzut cu aproape 28% faţă de anul trecut, în timp ce acţiunile Microsoft creşteau cu 48%.

 În Top 10 al bogaţilor lumii se mai află figuri familiare, precum Warren Buffett şi Mark Zuckerberg, care ocupă locurile 4 şi 5. Fondatorul Facebook a adăugat o cifră uimitoare de 26,3 miliarde de dolari la averea sa, în 2019. Julia Flesher Koch, văduva afaceristului conservator David Koch și singura femeie din top 10, are o avere de 62 de miliarde de dolari.

romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.