Pe traseele din republică se circulă în condiții de iarnă

0
22
Meteorologii ne promit că vom avea și puțină zăpadă. Patrulare avertizează șoferii să-şi echipeze unitățile de transport cu anvelope de iarnă
Meteorologii ne promit că vom avea și puțină zăpadă.

În ultimele 24 de ore au căzut precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, astfel pe mai multe tronsoane de drum din târa se circulă în condiții de iarnă.  

Inspectoratul Național de Patrulare avertizează șoferii să-şi echipeze unitățile de transport cu anvelope de iarnă, mai ales cei care transportă călători şi sunt responsabili de atâtea vieți, transmite Știri.md cu referire la Tvrmoldova.md. În acest context polițiștii de patrulare au mers în mai multe gări unde au verificat dotarea vehiculelor care transportă pasageri. Totodată, Inspectoratul Național de Patrulare îndeamnă șoferii să respecte următoarele reguli:

– nu vă angajați în depășirea unei coloane de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate;

– utilizați luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri și a celor de ceața pentru a reduce riscul producerii unor accidente din cauza neasigurării la schimbarea direcției de mers;

– păstrați o distantă mai mare fața de autovehiculele care circulă în fată;

– curățați în permanentă farurile și blocurile de semnalizare;

– fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare.

În contextul în care suntem în perioada rece a anului și condițiile meteo îngreunează deplasarea pe traseu, creând impedimente, INP avertizează conducătorii auto, că ignorând anumite cerințe îşi pun în pericol viața lor, a pasagerilor, a pietonilor, dar și a celorlalți participanți la trafic.

Pe drumul Chișinău-Leuşeni circulația este îngreunată de stratul de zăpadă care s-a așternut. Oamenii spun că drumul nu este curățat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.