Aproape jumătate din cei care caută un loc de muncă sunt tineri

0
17

  Circa 46% dintre cei care sunt în căutarea unui loc de muncă sunt tineri cu vârstele de 21-30 de ani, 26% sunt cetăţeni de 31-40 de ani, 19% sunt tineri de 16-20 de ani şi 9% au peste 40 de ani. Despre aceasta arată datele unui sondaj publicat joi de compania de consultanţă „Magenta Consulting”, transmite Știri.md cu referire la Infotag.

   Studiul arată că 59% dintre vizitatorii târgurilor locurilor de muncă sunt femei.  Tot femeile sunt cele care au experienţă de muncă mai mare, căci 58% dintre ele au experienţă de peste trei ani.  De asemenea, femeile (57%) acceptă mai des decât bărbaţii să lucreze în străinătate.  Aproximativ 44% sunt deţinători de diplomă de studii superioare de licenţă, 22% sunt studenţi, 17% sunt absolvenţi ai şcolilor şi colegiilor, 15% au studii de masterat, iar 2% au un doctorat.  Majoritatea cetăţenilor chestionaţi vorbesc rusa – 89%, română – 85%, engleza – 81%, franceza – 17%, alte limbi – 36%. O treime dintre respondenţi consideră că prestigiul muncii trebuie să fie mai presus de salariu, iar 29% sunt de părere opusă. Totodată, 28% dintre respondenţi au declarat că, la momentul actual, cariera este mai importantă decât viaţa personală.

Sondajul a fost realizat de „Magenta Consulting” pe un eşantion de 246 de respondenţi care au vizitat târgul locurilor de muncă din Chişinău pe 1-2 noiembrie 2019.

SURSA: infotag.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.