Ploile torențiale au cauzat prejudicii de milioane în raionul Soroca

0
108

Ieri, la Soroca, s-a desfășurat o şedinţă de lucru a Comisiei pentru Situaţii Excepţionale. Principalul subiect abordat în cadrul ședinței a fost examinarea actelor de evaluare a prejudiciului cauzat în urma ploilor torenţiale din luna mai –iunie pe teritoriul raionului Soroca.

Potrivit unui comunicat publicat de Consiliul Raional Soroca, în urma ploilor au fost deteriorate mai multe porţiuni de drum și nămolite multe gospodării. Cele mai grave consecințe ale ploilor au fost înregistrate în satele Bulboci, Şolcani, Nimereuca, Ocolina, Ţepilova, Rubleniţa Nouă. Au avut de suferit şi multe terenuri agricole din raion.

Potrivit sursei, prejudiciul cauzat, conform actelor întocmite, constituie 12 mln. 908 mii lei.

Președintele raionului, care are și funcția de preşedinte al Comisiei pentru Situații Excepționale Soroca, Ghenadie Muntean, a solicitat prezenţilor și primarilor, mobilizarea şi implicarea în soluționarea problemelor apărute prin localitățile din raion.

Articolul precedentSânge donezi, o viaţă salvezi !
Articolul următorScăldatul impune un mare risc!
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.