Asociația Obștească ”Pro Cooperare Regională” a început procesul de facilitare a ședințelor focus-grupurilor la nivel local, iar activitățile au loc în comunitățile partenere ale proiectului “Crearea Serviciului de Suport Instituțional pentru OSC din Regiunea de Nord a Republicii Moldova”. Prima ședință a avut loc ieri în satul Mihăileni, din raionul Râșcani. Activitatea s-a desfășurat respectându-se distanța socială recomandată de autorități.
Amintim că în prima etapă au fost selectate 9 asociații obștești cu care vor lucra experții de la Asociația Obștească ”Pro Cooperare Regională”, și anume: A.O. „Optimiștii”, s. Târnova r-l Edineț; A.O. „Lunca Ciuhurului”, s. Hlinaia r-l Edineț; A.O. „Pomul Verde”, s. Bocani r-l Fălești; A.O. „Baștina”, s. Balanul Nou r-l Râșcani; A.O. “Speranța-Mihăileni”, s. Mihăileni r-l Râșcani; A.O. “Genul-Nord”, s. Recea r-l Râșcani; A.O. „Asociația Băștinașilor din Băhrinești”, s. Băhrinești r-l Florești; A.O. “Urmașii lui Leonardo”, s. Limbenii Noi r-l Glodeni; A.O. “Glia”, s. Roșietici r-l Florești.
Activitățile sunt parte a Proiectului ”Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer (KAS), care va oferi în perioada anilor 2019-2021 granturi în valoare de circa 3 milioane de euro Organizațiilor Societății Civile, care își desfășoară activitatea în afara orașului Chișinău. Proiectul ”Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova” este implementat în parteneriat cu Centrul Analitic Independent ”Expert-Grup”, Asociația pentru Democrație Participativă ”ADEPT”, Asociația pentru Politica Externă și Asociația Obștească Centrul European Pro-Europa din Comrat. Scopul Proiectului este de a contribui la dezvoltarea societății civile de nivel local din Republica Moldova care promovează și monitorizează transparența și responsabilitatea instituțiilor publice, inclusiv în implementarea Acordului de Asociere RM-UE.
Această publicație a fost realizată cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „E timpul să fii activ!” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.