A fost aprobat Regulamentul privind cuantumul de motorină acordată de România. Vezi cine și de câtă motorină poate beneficia

0
71
fOTO: OdN

Guvernul în exercițiu a aprobat astăzi Regulamentul privind stabilirea cuantumului de motorină din ajutorul umanitar extern acordat de către România, destinat suportului agricultorilor afectați de seceta din 2020, transmite MOLDPRES.

Conform hotărârii Executivului, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, prin intermediul Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, va stabili lista potențialilor beneficiari și cuantumul de motorină corespunzător nivelului de afectare de secetă, în conformitate cu prevederile Regulamentului.

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură va prezenta Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, inclusiv Comisiei interdepartamentale pentru ajutoarele umanitare, lista potențialilor beneficiari de ajutorul umanitar extern oferit de România, în limita cantității de 6000 tone de motorină, în vederea luării unei decizii de repartizare corespunzătoare a acesteia. Perioada de depunere a cererilor de solicitare a ajutorului material în motorină va constitui 21 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.

Informația despre data-limită de depunere a cererilor, inclusiv lista prealabilă a potențialilor beneficiari de ajutor, va fi plasată pe paginile web oficiale ale Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură și Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului. Controlul asupra executării prezentei hotărâri se pune în sarcina Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, iar decizia intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Conform Regulamentului aprobat de Guvernul de la Chişinău, ajutorul se acordă solicitantului care a suferit prejudiciu ca urmare a secetei înregistrate în anul 2020 la culturile de fitotehnie. Ajutorul se acordă dacă, potrivit actelor de constatare, seceta a afectat 60% și mai mult din recolta culturilor de fitotehnie, pentru recolta anului 2020. În scopul obținerii ajutorului, solicitantul trebuie să întrunească următoarele condiții: să demonstreze deținerea sau faptul prelucrării suprafețelor de teren însămânțate cu culturi de fitotehnie, pentru recolta anului 2020; actele de constatare prezentate să conțină date veridice și să fie întocmite în termenul stabilit de prevederile  Regulamentului.


Articolul precedentPreședintele raionului Soroca, Veaceslav Rusnac, alături de alți 20 de președinți au semnat un Apel către președinta RM, Maia Sandu
Articolul următorWOW: Fii EROINA proiectului nostru și schimbă-ți look-ul!
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.