Locuitorii satului Sofia au învățat să scrie proiecte pentru soluționarea problemelor locale

0
88
Foto: arhiva OdN

Locuitorii activi din satul Sofia, raionul Drochia au participat la o instruire cu tema „Scriere de proiecte”, după care vor încerca să aplice teoria în practică și să pună umărul la soluționarea problemelor din localitate…

Amintim că instruirea a avut loc în cadrul proiectului PhotoVoice — un alt mod de implicare a cetățenilor, implementat de AO CASMED din municipiul Bălți, care este printre cei 59 de beneficiari ai Programului de granturi din cadrul Proiectului „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”.

Astfel, în prima etapă mai mulți locuitori din sat au participat la o ședință de informare în care au aflat ce înseamnă PhotoVoice, care sunt pașii de pregătire a unui PhotoVoice și cum aceste cunoștințe îi pot ajuta la soluționarea problemelor din comunitate.

La moment grupurile de inițiativă au început să facă poze cu problemele din localitate. În acest scop, participanții au primit în dar o cameră foto performantă. Problema principală pe care se va axa grupul din satul Sofia este problema gunoiului din localitate și lipsa urnelor pe traseul principal. Participanții în proiect își propun să se implice în soluționarea acestei probleme prin metoda PhotoVoice.

În perioada 30 ianuarie — 1 februarie, în cadrul altei etape a proiectului, a fost organizată o instruire cu tema „Scriere de proiecte”, la care au participat câte trei persoane din fiecare grup, ne-a comunicat Alexandr Parea, coordonator de proiect AO CASMED. „Aplicând cunoștințele primite la acest training, participanții vor depune o propunere de proiect la AO CASMED, iar noi vom susține această inițiativă, procurând materiale/servicii în valoare de 200 euro. Plus la aceasta, grupurile vor face o activitate de fundraising și vor avea și suport din partea APL-ului”, a precizat domnul Parea.

*-*-*

Această publicație a fost realizată cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „E timpul să fii activ!” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.


Articolul precedentLOGOPED: La activitățile de terapie logopedică cu copii se joacă
Articolul următorÎn ce țară este cel mai ieftin să trăiești și să mănânci?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.