Lilia Pilipețchi: Am organizat o inventariere la ÎM “Direcția Gospodărie Locativ Comunală”

0
1458

Alegerile generale locale sunt deja istorie, spiritele s-au calmat, iar în oraș se văd primele mișcări ale noii conduceri. După alegerea viceprimarilor, autoritățile municipale nu au decât să se apuce de treabă. Am decis să aflăm de la primarul Lilia Pilipețchi care sunt problemele ce necesită soluții prompte, dar și planurile de durată pe care și le face noua conducere a municipiului Soroca. Aflați despre toate din interviul cu doamna primar. (Începutul interviului îl găsiți AICI)

− În cazul ÎM Gospodărie Locativ Comunală Soroca, în ce mod vedeți soluționarea situației descrise mai sus la această întreprindere?

− În primul rând, am organizat o inventariere în DGLC. În câteva zile primim toate rezultatele în scris. Am început din start a munci singură, pentru că nu aveam viceprimari. Deja cunoașteți că au fost aleși trei viceprimari și eu foarte mult sper că toate greutățile vor fi repartizate pe domenii și peste două săptămâni voi veni cu încă mai multe rezultate.

− Referitor la crearea locurilor de muncă, cum veți realiza acest angajament asumat în campania electorală, or, la direct, primăria nu creează locuri de muncă, decât dacă mai născocește vreo funcție nouă?

− Vom aloca surse suplimentare din fonduri externe. Evident că chiar nu ține rezolvarea problemei la nivel de primărie. Este o întrebare, o problemă națională, în toate colțișoarele țării, toată lumea strigă: opriți migrația! Am avut o delegație străină referitor la crearea locurilor de muncă. La 13 decembrie, persoanele se întorc înapoi. Am primit tema pentru acasă și când o realizez voi deschide parantezele, acum este prematur.

Interviul integral îl găsiți în ziarul Observatorul de Nord din 13 decembrie.


Articolul precedentPremieră: Vă invităm la spectacolul “Simfonie pentru 3-1”
Articolul următorGrupurile de producători agricoli vor beneficia de sprijin financiar în primii 5 ani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.