Metoda cea mai simplă de urgentare a dosarelor de cetățenie română din 2018-2020 / PUBLICITATE

0
225

Numărul moldovenilor care solicită redobândirea cetățeniei române este în creștere pe an ce trece. La moment, Autoritatea Națională pentru Cetățenie procesează cererile depuse în anul 2021, ceea ce semnifică că durata examinării unui dosar este în jur de 3 ani.

Totodată, moldovenii care au depus dosar de redobandire cetatenie romana în 2018, 2019, 2020 și nu au un răspuns din partea ANC, se întreabă ce se întâmplă cu cererile lor și care este motivul că nu le-a fost emis ordin de acordare a cetățeniei.

JustConsult oferă soluție legală pentru dosare de cetățenie română din 2018-2020

Juriștii Just Consult au identificat soluția eficientă și legală pentru a propulsa soluționarea dosarelor de cetățenie română aflate de ani de zile în examinare – din 2018, 2019, 2020 sau 2021.

Avocații vor întocmi scrisoare urgentare cetatenie romana și vor solicita ANC să soluționeze aceste dosare într-un termen rezonabil, adică în câteva luni.

JustConsult prestează acest serviciu în baza unui contract juridic și va monitoriza fiecare etapă de examinare a dosarului.

Urgentarea dosarului – mit sau realitate?

Există multe mituri în domeniul redobândirii cetățeniei române, inclusiv cel ce ține de urgentare dosar cetatenie romana. Realitatea este că procedura legală prevede posibilitatea de urgentare a dosarului de cetățenie română prin acționarea în judecată a Autorității Naționale pentru Cetățenie. Motivul acționării în judecată este nerespectarea termenului legal de soluționare a cererii de redobândire cetatenie romana.

Dacă dosarul nu este soluționat în termenul legal de 5 luni, conform Legii cetățeniei române nr. 21/1991, se poate acționa Autoritatea Națională pentru Cetățenie în judecată. Procedura legală implică parcurgerea instanțelor – Tribunalul și apoi Curtea de Apel. Ordinul de redobândire a cetățeniei este eliberat doar după obținerea unei hotărâri executorii definitive, proces care poate dura aproximativ 2 ani de la depunerea dosarului de cetatenie romana.

Metoda urgentării dosarelor cu ajutorul unui avocat este aplicabilă incluziv dosarelor de redobândire cetatenie romana vechi din anii 2018 – 2020.

Cum funcționează serviciul de urgentare a dosarului de cetățenie română?

Procesul de urgentare a dosarelor de redobândire cetățenie română implică mai multe etape esențiale.

În primul rând, echipa de experți juridici examinează în detaliu dosarul de cetățenie română, pentru a identifica posibilele probleme și pentru a stabili ce acțiuni sunt necesare ca să fie urgentat.

În cazul în care dosarul de cetatenie romana întâmpină întârzieri semnificative și nu poate fi soluționat pe cale amiabilă, JustConsult acționează ANC în instanță pentru a obține o soluție într-un termen rezonabil.  Cu ajutorul companiei, aceste dosare pot fi urgentate și soluționate într-un timp mult mai scurt.

Juriștii de la JustConsult te vă ține la curent cu fiecare etapă a procesului și te va  informa în mod regulat cu privire la progresul dosarului tău.

În filialele JustConsult Bălți și Cahul, la fel ca și în oficiul central din Chișinău, poți beneficia de orice serviciu legat de urgentarea dosarelor de redobândire a cetățeniei române sau de perfectare a actelor românești.

Contactați-ne astăzi și lasă-ne să te ajutăm să obții cetățenia română legal și mai rapid. Intră pe site-ul justconsult.md și completează formularul pe care îl găsești pe pagină. Un specialist în acte românești te va contacta pentru a-ți oferi detalii.

Programează o vizită în oficiul JustConsult, oriunde te-ai afla!

Oficiul JustConsult din Bălți se află pe str. Ștefan cel Mare, 75/2. Telefon JustConsult Bălți: 022 80 20 81.

Oficiul JustConsult din Cahul se află pe str. Bogdan Petriceicu Hașdeu 14 (lângă Consulatul României). Telefon JustConsult Cahul: 022 80 20 83.

Oficiul JustConsult din Chișinău se află pe str. Ismail 81/1 (business centru Panorama, vizavi de Consulatul României). Telefon JustConsult Chișinău:  022 80 20 80.

Articolul precedentÎnvățăm Împreună: Succesul educației incluzive în Soroca / VIDEO
Articolul următorBătaie în dealul Sorocii: agresorul i-ar fi scos patru dinți cu un clește
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.