Îţi mai aduci aminte de Robert Powell din „Iisus din Nazaret”? Cum arată actorul la aproape 79 de ani

0
1531

De-a lungul timpului, cinematografia mondială a fost fascinată de povestea Mântuitorului, aducând pe micile ecrane o mulțime de filme în care apare figura Lui. Interpretarea lui Robert Powell în „Iisus din Nazaret” rămâne însă una memorabilă, actorul reușind să îl interpreteze magistral pe Hristos. Iată cum arată astăzi actorul, la aproape 79 de ani.

Robert Powell și magistralul rol din „Iisus din Nazaret”

Doar gândul de a te pune în pielea lui Iisus parcă te înfioară, dar să interpretezi personajul Lui într-un film?! De-a lungul timpului, actorii care l-au jucat au putut simți din plin farmecul acestui rol, dar si blestemul său.

De departe, cel mai cunoscut este și va rămâne Robert Powell, din „Jesus of Nazareth” (1977). Interpretarea sa grandioasă a intrat în istorie, imagina lui fiind asociată des cu cea a Mântuitorului. Cu toate acestea, experiența trăită avea să îl marcheze pentru toată viața.

A fost nevoit să meargă la psihiatru

Robert Powell a jucat rolul lui Iisus Hristos în mini-seria extraordinară „Iisus din Nazaret”, fiind considerată astăzi o adevărată capodoperă. A fost regizat de Franco Zeffirelli, iar actorul britanic a fost ales grație ochilor săi mult prea albaștri. Regizorul și-ar fi dorit inițial ca Al Pacino sau Dustin Hoffman să facă parte din această distribuție, dar privirea lui Powell a ieșit „câștigătoare” fără drept de apel.

Pe timpul filmărilor, actorul în vârstă de aproape 78 de ani a trecut printr-un regim foarte strict și a fost nevoit să asculte cu sfințenie toate indicațiile regizorului. Ba mai mult, a trebuit să se căsătorească cu iubita sa, pentru că Zeffirelli, un catolic convins, nu a vrut ca cel care îl portretizează pe Iisus să „trăiască în păcat”.

După încheierea filmărilor, starul a declarat în nenumărate rânduri că experiența interpretării celui mai important personaj din istoria creștinătății a fost una solicitantă și traumatizantă.

Ce face astăzi actorul

Robert Powell a avut nevoie chiar și de un tratament de specialitate pentru a se vindeca de sindromul mesianic, mai ales că el era ateu înainte de a primi rolul. A continuat, mai apoi, să fie activ pe micile ecrane, însă acest film i-a marcat pentru totdeauna cariera și nu a mai avut niciodată așa mare succes.

În prezent, acesta locuiește în vestul Londrei împreună cu soția sa, Babs. Sunt căsătoriți de 48 de ani și au împreună doi copii, dar și un nepot.

sursa: playtech.ro


  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentSfatul medicului: să nu permitem căpușelor să ne afecteze viața / VIDEO
Articolul următorZeci de saci de gunoi au adunat lucrătorii Ocolului Silvic Soroca / VIDEO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.