Țara care dă bani familiilor cu copii să se mute din capitală. De ce s-a luat această decizie

0
99

Dacă în anumite zone ale lumii se dorește popularea a cât mai multor zone metropolitane, în alte părți este cu totul invers. Motivul, dacă stăm să judecăm, este unul cât se poate de întemeiat, având în vedere depopularea masivă din zonele adiacente metropolitane. Dar, în anumite cazuri, mutarea locuitorilor în aceste zone nu este gratis, precum în Japonia, țara care dă bani familiilor cu copii să se mute din capitală.

Japonia, țara care dă bani familiilor cu copii să se mute din capitală

Guvernul japonez oferă 1 milion de yeni, aproximativ 7.500 de dolari, pentru fiecare copil familiilor care se mută în afara orașului Tokyo, în încercarea de a inversa declinul demografic din aceste regiuni.

Stimulentul este, de fapt, o creștere spectaculoasă față de taxa de relocare anterioară de 300.000 yeni. Acesta va fi introdus în aprilie 2023, potrivit rapoartelor presei japoneze, ca parte a unui efort oficial de a readuce la viață orașele și satele în declin.

Populația orașului Tokyo a scăzut pentru prima dată anul trecut, de altfel a fost o tendință atribuită parțial pandemiei de COVID-19. Cu toate astea, factorii de decizie politică consideră că ar trebui să se facă mai mult pentru a reduce densitatea populației orașului și pentru a încuraja oamenii să înceapă o nouă viață în zonele mai puțin dezvoltate ale țării, care au fost afectate de îmbătrânire, de scăderea populației și de migrația tinerilor către Tokyo, Osaka și alte orașe mari.

Pentru a beneficia de aceste ajutoare, familiile trebuie să se mute în afara zonei metropolitane Tokyo, deși unele ar putea primi banii dacă se mută în zone muntoase care se află în interiorul granițelor orașului, a declarat agenția de știri Kyodo, citând oficiali.

Guvernul din Japonia speră ca 10.000 de persoane să se mute în zonele rurale până în 2027

Pentru a atrage noi locuitori, orașele și satele golite de viață ale Japoniei au evidențiat farmecul vieții rurale, accesul ușor la servicii de îngrijire a copiilor, care nu sunt suficient de multe și, în cazul satului Otari din prefectura Nagano, disponibilitatea bărbaților eligibili.

Cea mai recentă încercare de revigorare a regiunilor vine pe fondul unei noi scăderi a populației Japoniei. Populația celei de-a treia economii din lume a suferit o scădere record de 644.000 de persoane în 2020-21, potrivit datelor guvernamentale.

Se așteaptă ca aceasta să se prăbușească de la 125 de milioane de locuitori în prezent în Japonia, la aproximativ 88 de milioane în 2065, o scădere de 30% în 45 de ani. În timp ce numărul persoanelor de peste 65 de ani continuă să crească, rata natalității în Japonia rămâne extrem de scăzută, la 1,3 copii, mult sub cei 2,1 necesari pentru a susține dimensiunea actuală a populației.

În 2021, numărul nașterilor s-a ridicat la 811.604, cel mai mic număr de nașteri de când s-au ținut primele înregistrări, în 1899. În schimb, numărul de centenari s-a ridicat la peste 90.500, față de numai 153 în 1963.

sursa: playtech.ro


  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentCum ne protejăm de aerul poluat. Recomandările specialistului
Articolul următorCel mai mic strat de zăpadă din ultimii 45 de ani la Bâlea Lac
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.