306 femei și copii – victime ale violenței domestice, pe timp de pandemie

0
52

Mai pe scurt nu se poate

***Foametea în Siria este mai gravă ca oricând. Peste 9 milioane de oameni merg la culcare flămânzi. Conflictul din Siria, declanşat în 2011, s-a soldat până acum cu peste 380.000 de morţi şi a obligat jumătate din populaţie să se refugieze în alte regiuni din ţară sau peste hotare.

 ***Mișcarea Politică UNIREA a adoptat decizia de a-l înainta pe liderul Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, în calitate de candidat la alegerile prezidențiale care urmează să aibă loc în toamnă.

***Pentru a evita apariția unor focare de Covid-19, Turcia a adoptat o lege specială pentru eliberarea a 90.000 de deținuți din închisoare — hoți, tâlhari și criminali violenți — dar nu și deținuți politici.

***Dintr-un total de 75 de oraşe cu o populaţie de peste 200.000 locuitori, evaluate de 70 de experţi locali şi investitori străini, Budapesta a fost numit cel mai bun oraş pentru mediul de business din Europa.

***Potrivit Ministerului Sănătății, de la începutul pandemiei COVID-19, asistenții sociali au înregistrat 252 de cazuri de violență în familie. Astfel, în perioada indicată, 306 femei și copii s-au ales cu sechele fizice și psihice.

***În luna iunie a acestui an, marcăm cea de-a 49 aniversare de la apariţia pe ecrane a filmului muzical al scenaristului şi regizorului Emil Loteanu — „Lăutarii”, coloana sonoră a acestui film a fost semnată de Eugen Doga.

***NASA are nevoie de o toaletă nouă pentru a merge pe Lună. Una care să funcționeze atât în microgravitate, cât și pe suprafața lunară. Astfel, agenția oferă 35 de mii de dolari persoanei care va proiecta toaleta spațială, pentru astronauții care vor fi trimiși pe Lună.

***Angajatul unei cafenele din California, care a refuzat să servească o femeie fără mască, a strâns din donații peste 74 000 de dolari. Cu această sumă, el vrea să-şi împlinească visul de a deveni dansator.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.