29: Ce vârste au și de unde sunt persoanele diagnosticate cu COVID-19

0
1902
Foto: captură video

29 de cazuri confirmate de infectare cu coronavirus sunt actualmente în Republica Moldova, majoritatea pacienților au vârsta înaintată. O persoană se află în stare extrem de gravă. Informația a fost adusă la cunoștință de Viorica Dumbrăveanu, ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în tradiționalul briefing de presă matinal despre situația epidemiologică din țară. Ieri, autoritățile au declarat despre primul caz de COVID-19 tratat în țara noastră.

Potrivit ministrei, pe criteriul de vârstă în țară sunt:

  • 0-9 ani – un caz
  • 10-19 ani  – 2 cazuri
  • 20-29 ani – 3 cazuri
  • 30-39 ani – 5 cazuri
  • 40- 49 ani – 4 cazuri
  • 50-59 ani  – 5 cazuri
  • 60-69 ani – 9 cazuri

Aproape jumătate dintre cazuri – 15, sunt de import (Italia, Franța, Marea Britanie și Elveția). 14 cazuri au fost transmise local, acestea fiind înregitrate în Chișinău, Hâncești, Soroca.

Starea de sănătate celor 25 persoane cu covid-19, internate la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Toma Ciorbă”: 2 cazuri – stare satisfăcătoare, 23 cazuri – evoluție stare medie.

La Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii, unde sunt două persoane – evoluție stare medie.

La Spitalul Clinic Republican, unde sunt internate două persoane: una în stare satisfăcătoare, alta în stare extrem de gravă, conectată la respirație artificială.

Ministra a mulțumit tuturor celor care s-au solidarizat cu medicii, este vorba de agenți economici și persoane fizice care au făcut donații pentru activitatea medicilor, au asigurat cu prânzuri calde etc. Totodat Viorica Dumbrăveanu a mulțumit tuturor celor din demniul medical care își îndeplinesc datoria profesionist, iar la final a îndemnat din nou cetățenii să stea acasă, metodă prin care pot contracara răspândirea virusului COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.