28 de persoane au avut parte de un Master Class în Kinestetică / VIDEO

0
104

La Florești au fost organizate două ateliere, a câte două zile fiecare, unde 28 de asistenți personali și lucrători sociali au participat la un Master Class în Kinestetică. Activitatea are loc în cadrul proiectului ”Asistență pentru o viață decentă și independentă”, unde asistenții personali și lucrători sociali și-au dezvoltat noi competențe practice de lucru, cu beneficiarii cu mobilitate redusă.

În cadrul activității, participanții au fost instruiți și ghidați de un formator certificat în kinestetică, care le-a lămurit și arătat cum trebuie să procedeze in fiecare caz aparte. Activitatea a fost posibilă datorită cooperării Asociației Obștești Casmed cu Direcția Asistență Socială și Protecție a Familiei din raionul Florești.

Scopul atelierelor a fost dezvoltarea competențelor și abilităților asistenților personali, necesare pentru  prestarea de servicii calitative beneficiarilor, prin aplicarea conceptului de kinestetică, astfel contribuind la creșterea autonomiei acestora în realizarea activităților zilnice. La finele atelierului, fiecare asistent personal a primit un certificat de participare, ce va confirma pregătirea necesară pe care o posedă pentru îngrijirea unei persoane cu dizabilități.

Proiectul ”Asistență pentru o viață decentă și independentă” este finanțat din resursele Uniunii Europene în cadrul proiectului „Organizațiile societății civile acționează pentru servicii sociale mai bune”, cofinanțat și implementat de Fundația Soros Moldova în parteneriat cu Asociația Keiston Moldova și asociației obștești Institutum Virtutes Civilis”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.