24 februarie – ALEGERI PARLAMENTARE. CUNOAȘTE-ȚI CANDIDATUL!

0
96

Cursa electorală pentru funcția de deputat în parlamentul Republicii Moldova a început. În circumscripția uninominală nr. 7, mun. Soroca, în care sunt incluse 22 de primării, sunt înregistrați șapte concurenți electorali: Victor Său (PDM), Aliona Pilipețcaia (PSRM), Elena Bodnarenco (PCRM), Alexandru Cimbriciuc, candidat independent, Maxim Melnic (Partidul ȘOR), Larisa Ungureanu (BE ACUM, DA și PAS, Anastasia Televca (Partidul Nostru)). Aceștia vor figura în buletinul de vot în aceeași ordine.

Vă prezentăm, pe scurt candidații din Soroca și vă îndemnăm să studiați și averile declarate de aceștia (Sursa:CEC).

PDM și-a desemnat candidații pentru alegeri, primarul orașului candidează pe circumscripția uninominală Soroca

Partidul Democrat a anunțat în cadrul Forumului Organizației Raionale de partid că pentru circumscripția uninominală nr. 7, Soroca îl înaintează pe actualul primar al municipiului Soroca, Victor Său. Concurentul electoral a fost înregistrat de Comisia Electorală a Circumscripției Electorale uninominale, mun. Soroca, cu numărul de ordine 1, care va fi și numărul de ordine în buletinul de vot.

Amintim că Victor Său a fost ales primar al Sorocii în 2007, când a candidat din partea PNL. Ulterior acesta a trecut în PLDM, iar în 2011 a fost ales în funcția de președinte al raionului Soroca. Tot din partea PLDM a candidat la alegerile din 2015 pentru conducerea orașului.

VEZI CE AVERE ȘI VENITURI A DECLARAT CONCURENTUL ELECTORAL

A fost aprobată și lista PDM a candidaților pe circumscripția națională. Dintre cei 53 de candidați, în primele zece poziții se află cei mai cunoscuți membri PD, iar cu numărul unu figurează președintele partidului.

Printre aceștia se numără și soroceanca Polina Cojocaru, șefa Serviciului Audit Intern în cadrul Aparatului președintelui raionului Soroca. Președinta Organizației de Femei a PD din raionul Soroca este inclusă în listă cu numărul 38.

VEZI CE AVERE ȘI VENITURI A DECLARAT CANDIDATA

Aliona Pilipețcaia – Candidata PSRM pe lista de partid și în circumscripția din Soroca

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a anunțat candidații pentru alegerile parlamentare din februarie 2019. Formațiunea politică are și o candidată pentru circumscripția uninominală nr. 7, Soroca.

Astfel, pentru circumscripția națională, pe lista PSRM figurează 54 de candidați. Printre aceștia, este și soroceanca Alla Pilipețcaia, consilieră în Consiliul municipal Soroca. Aceasta a fost incusă în listă cu numărul 9.

Tot Pilipețcaia, care este și președinta OT Soroca PSRM, este și candidata partidului pentru circumscripția uninominală nr. 7, Soroca. Aceasta a fost înregistrată de Comisia Electorală a Circumscripției Electorale uninominale, mun. Soroca cu numărul de ordine 2, care va fi și numărul de ordine în buletinul de vot.

VEZI CE AVERE ȘI VENITURI A DECLARAT CANDIDATA

Deputata Elena Bodnarenco — candidata PCRM în Circumscripția uninominală nr. 7, mun. Soroca

 

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova a fost înregistrat de Comisia Electorală Centrală în calitate de concurent electoral pentru alegerile parlamentare din 24 februarie curent. PCRM  a inclus pe lista de partid pentru circumscripția națională 50 de nume, printre care sunt doi soroceni. Totodată, a fost aprobată candidatura PCRM  pe circumscripția uninominală nr. 7, mun. Soroca.

Primul pe lista pentru circumscripția națională este președintele partidului, iar cu numărul trei este înregistrată deputata Elena Bodnarenco, ex-primar de Soroca. Elena Bodnarenco este și candidata PCRM pe circumscripția uninominală nr. 7 Soroca, unde a fost înregistrată de Comisia Electorală a Circumscripției Electorale uninominale, mun. Soroca, cu numărul de ordine 3, care va fi și numărul de ordine în buletinul de vot.

VEZI CE AVERE ȘI VENITURI A DECLARAT CANDIDATA

Al doilea sorocean de pe lista PCRM  este Gheorghe Leșco, fost consilier în Consiliul orășenesc Soroca. Leșco este secretarul Comitetului raional Soroca al PCRM și figurează în lista pentru alegeri cu numărul 27.

VEZI CE AVERE ȘI VENITURI A DECLARAT CANDIDATUL

Alexandru Cimbriciuc candidează independent pentru fotoliul de deputat

 

Alexandru Cimbriciuc, vicepreședintele Partidului Unității Naționale, a anunțat că se înscrie în cursa electorală pentru fotoliul de deputat. Fostul viceministru al Apărării intenționează să candideze independent, pe circumscripția uninominală nr. 7, Soroca. La 17 decembrie, conducerea PUN a anunțat că nu va participa la alegeri în calitate de concurent electoral și că va sprijini blocul ACUM la scrutinul parlamentar din 24 februarie 2019.

Potrivit legislației, pentru susținerea candidaților (bărbați) trebuie să fie colectate 500-1000 de semnături, iar pentru susținerea candidatelor (femei) — 250-500 semnături.

Potrivit lui Vladimir Nicuța, președintele Consiliului Electoral al Circumscripției Electorale nr. 7, municipiul Soroca, Alexandru Cimbriciuc a fost înregistrat în calitate de candidat independent cu numărul de ordine 4, care va fi și numărul de ordine în buletinul de vot.

VEZI CE AVERE ȘI VENITURI A DECLARAT CONCURENTUL ELECTORAL

Maxim Melnic – candidatul Partidului „Șor” pe circumscripția uninominală nr. 7, mun. Soroca

 

Comisia Electorală Centrală a înregistrat 51 de candidaţi la funcţia de deputat în Parlamentul Republicii Moldova pe lista Partidului Politic „Șor” pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 în circumscripția națională. Recent, a fost înregistrat și candidatul partidului menționat pentru circumscripția uninominală nr. 7, Soroca.

Primii pe listă sunt liderii partidului, iar în continuare sunt incluși și alți membri ai formațiunii politice, inclusiv din Soroca. Astfel, pe lista de partid, soroceanul Maxim Melnic figurează cu nr. 45.

Tot Melnic, care este consilier în Consiliul municipal Soroca, este candidatul partidului „Șor” pe circumscripția uninominală nr. 7, Soroca. Acesta a fost înregistrat de către Consiliul electoral al circumscripției electorale uninominale nr. 7, mun. Soroca cu numărul de ordine 5, care va fi și numărul de ordine în buletinul de vot.

VEZI CE AVERE ȘI VENITURI A DECLARAT CONCURENTUL ELECTORAL

Candidata Blocului Electoral ACUM la alegerile parlamentare și în circumscripția uninominală – Larisa Ungureanu

 

Blocul Electoral “ACUM DA PAS”, constituit de Partidul Platforma Demnitate și Adevăr și Partidul Acțiune și Solidaritate, a prezentat la Comisia Electorală Centrală lista candidaților pentru circumscripția națională la alegerile parlamentare din 24 februarie. În listă se regăsesc liderii și membri ai celor două partide, membri ai Partidului Liberal Democrat din Moldova și personalități din societatea civilă.

În lista pentru circumscripția națională a blocului ACUM figurează soroceanca Larisa Ungureanu, președinta OT Soroca PAS. Larisa Ungureanu este profesoară de geografie și predă la un liceu din municipiul Soroca. Candidata este înscrisă în listă cu nr. 45.

În total, Blocul ACUM a desemnat 55 de candidați pe lista circumscripției naționale.

Larisa Ungureanu este și candidatura din partea Blocului Electoral ACUM pentru circumscripția uninominală nr. 7, Soroca. Candidata a fost înregistrată de Consiliul Electoral al Circumscripției electorale uninominale nr. 7, mun. Soroca cu numărul de ordine 6, care va fi și numărul de ordine în buletinul de vot.

VEZI CE AVERE ȘI VENITURI A DECLARAT CANDIDATA

Anastasia Televcacandidata formațiunii politice „Partidul Nostru” pe Circumscripția uninominală și pe lista de partid

Consiliului Electoral al Circumscripției Electorale Uninominale nr.7, mun. Soroca (CEU), a înregistrat cea de-a șaptea candidată la alegerile parlamentare pe circumscripția menționată. Este vorba despre Anastasia Televca, pedagog, consilieră în Consiliul municipal Soroca.  Televca este și președinta OT Soroca a Partidului politic “Partidul Nostru” și a fost înregistrată cu numărul șapte, care va fi și numărul de ordine în buletinul de vot la 24 februarie.

Anastasia Televca figurează și pe lista de partid, cu numărul 49.

VEZI CE AVERE ȘI VENITURI A DECLARAT CANDIDATA

Potrivit lui Vladimir Nicuța, președintele CEU NR. 7 Soroca, termenul de depunere a dosarelor și listelor cu semnăturile susținătorilor a expirat la 24 ianuarie.

Amintim că alegerile parlamentare vor avea loc la 24 februarie curent, în baza votului mixt. Alegătorii vor primi două buletine de vot, unul pentru circumscripția națională, unde vor fi incluse listele partidelor înregistrate de CEC, iar altul pe circumscripția uninominală, unde vor fi votați candidații nominal. Pe circumscripții uninominale alegerile se vor desfășura într-un singur tur, iar concurentul/concurenta care va acumula mai multe voturi într-o circumscripție uninominală va accede în parlament. Așa vor fi aleși 51 deputați. Pe circumscripția națională vor fi aleși 50 de deputați în baza votului reprezentării proporționale.

Comisia Electorală Centrală 11 partide politice (până la 29 ianuarie): Partidul Democrat din Moldova, Blocul Electoral “ACUM, DA și PAS”, Partidul Comuniștilor din Republica Moldova, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, Partidul “Șor”, Partidul politic Mișcarea Populară Antimafie, Partidul Politic „Partidul Nostru”, Partidul Național Liberal, Partidul Politic „VOINȚA POPORULUI”, Partidului Regiunilor din Moldova, Partidului Politic „Democrația Acasă”.

De asemenea (până la 25 ianuarie), au fost înregistrați și 246  aspiranții la fotoliile din legislativ care vor să fie aleși în cele 51 de circumscripții uninominale din țară și de peste hotare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.