2232 autobuze și autocare vor fi supuse verificărilor corespunderii categoriilor de confort

0
224

Anunțul a fost făcut de Secretarul de stat al Ministrului Economiei și Infrastructurii, Iulian Postică, în cadrul unui briefing de presă în care a prezentat progresele privind încadrarea pe categorii de confort a autobuzelor și autocarelor ce prestează transport pasageri.

Potrivit Secretarului de stat, până la data de 3 februarie curent, la Agenția Națională Transport Auto (ANTA), au depuse grafice eșalonate privind clasificarea pe categorii de confort 232 operatori de transport rutier, iar 88 de operatori au confirmat că urmează să depună graficele până la sfârșitul acestei săptămâni, se arată într-un comunicat al MEI.

Ca urmare, 2232 autobuze și autocare vor fi supuse verificărilor corespunderii categoriilor de confort. În conformitate cu planul de acțiuni, transportul va fi supus verificărilor până în luna octombrie a anului curent.

Conform datelor din Registrul operatorilor de transport rutier, sunt înregistrate 6095 autobuze și autocare, dintre care circa 3200 sunt antrenate la deservirea rutelor incluse în programele de transport rutier în trafic interraional și raional.

În prezent sunt autorizate să efectueze încadrarea pe categorii de confort 24 de stații de inspecție tehnică periodică, amplasate la Chișinău, Bălți, Briceni, Comrat, Ceadîr-Lunga, Vulcănești, Orhei, Cahul, Călărași, Nisporeni, Hîncești, Telenești, Soroca.

Totodată, întru executarea prevederilor ordinului Ministerului Economiei și Infrastructurii cu privire la aprobarea condițiilor minime de clasificare pe categorii de confort a autobuzelor și autocarelor, în vederea includerii acestora în programele de transport rutier raionale și interraional, ANTA a ajustat sistemul informațional automatizat Autotest, prin care se duce evidența în timp real a fiecărui vehicul care efectuează o inspecție tehnică periodică și clasificare pe categorii de confort.

În privința operatorilor de transport rutier care nu au depus grafice de încadrare pe categorii de confort, ANTA va sesiza administrația Gărilor auto privind sistarea activității vehiculelor pe rute regulate ce aparțin operatorilor de transport rutier nominalizați. Astfel, reluarea activității va fi posibilă doar după prezentarea certificatului de încadrare pe categorii de confort eliberat de ANTA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.