Doi angajați de la vamă au fost eliberați din funcții: Au închis ochii la mărfuri de contrabandă

0
672
fotografie simbol

Comisia de disciplină a Serviciului Vamal a dispus eliberarea din serviciu a doi funcționari vamali. Investigațiile interne au indicat comiterea, de către aceștia, a unor serii de încălcări ale legislației și ale normelor deontologice, se arată într-un comunicat.

 

Cei doi foști angajați de la Leușeni au ajuns în vizorul subdiviziunii abilitate a Serviciului Vamal, după ce polițiștii de frontieră români au anunțat despre depistarea unor bunuri de contrabandă de proveniență Republica Moldova.

 

Potrivit autorității de frontieră a statului vecin, în zilele de 29 și 30 mai 2020, au fost depistate 52 469 pachete de țigări, 1 230 kg de esențe aromatice pentru narghilea și 74 litri de băuturi alcoolice cu timbru de acciză a Republicii Moldova. Mărfurile au fost descoperite în două autocare, printre coletele tranportate.

 

Potrivit materialelor anchetei desfășurate de Serviciul Vamal, cele două autovehicule în care au fost găsite bunuri de contrabandă au ieșit din țară prin PTF Leușeni-Albița. Imaginile surprinse de camerele de supraveghere au arătat că funcționarii destituiți au efectuat un control superficial al mijloacelor de transport. Astfel, ei au admis scoaterea din țară a mărfurilor de contrabandă în valoare totală de peste 2 miloane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.