Poliția desfășoară operațiunea specială “Pietonul”: Cum să nu cazi în vizorul inspectorilor

0
259

În perioada 20 ianuarie – 20 februarie curent, inspectorii poliției de patrulare vor fi cu ochii în patru, inclusiv la pietoni, care, tot mai des sunt participanți ai accidentelor rutiere. În multe cazuri, pietonii provoacă accidentele, dar cel mai trist e că unele accidente se termină cu decesul pietonilor.

Regimentul de patrulare Nord al INP al IGP ţine să vă informeze că  starea accidentară din teritoriul   raioanelor Soroca şi Floreşti este alarmantă, precum și în întreaga țară. În 12 luni ale anului 2019 au fost înregistrate 89 accidente rutiere soldate cu decesul a 15 persoane şi traumatizarea altor 85 persoane.

La nivel de țară în aceeași perioadă au fost înregistrate 344 accidentele rutiere din categoria  “Tamponări de pieton”, în urma cărora, în timpul traversării carosabilului neregulamentar au decedat 58 persoane, iar altele 295 au fost traumatizate.

FOTOGRAFIE SIMBOL

Astfel, Regimentul de patrulare Nord al Inspectoratului Național de patrulare al Inspectoratul General al Poliției vine cu unele RECOMANDĂRI  întru neadmiterea cazurilor de tamponare de pieton. Dacă nu vreți să nimeriți în vizorul inspectorilor rutieri și să primiți amendă, ține-ți cont de regulile de circulație rutieră și de recomandările următoare:

 

  • Poliția recomandă tuturor participanților la trafic să respecte cu strictețe semnificația indicatoarelor și îndrumările agenților de circulație!
  • Nu vă urcați la volan, dacă ați consumat băuturi alcoolice!
  • Conduceți cu multă atenție și răbdare! Respectați ceilalți participanți la trafic.
  • La trecerile pentru pietoni cu circulație nedirijată, cedați trecerea pietonilor care se află la marginea carosabilului și intenționează să se angajeze în traversare, precum și celor care traversează drumul pe partea carosabilului în direcția de mers a vehiculului.
  • Conduceți cu atenție sporită şi cu viteză redusă în preajma opririlor transportului de rută, deplasându-se pe lângă copii persoane cu vârstă înaintată sau cu necesități speciale, fiți prudenți, iar în unele cazuri opriți.
  • Pietoni! Traversați străzile numai pe marcajul pietonal, prin dreptul indicatoarelor ,,Trecere pentru pietoni”, iar acolo unde sunt instalate semafoare numai la culoarea verde! Siguranța rutieră este o prioritate națională.
  • Conștientizați că siguranța traficului rutier, reprezintă şi siguranța lor.
  • La căderea întunericului sau în condiții de vizibilitate redusă amplasați pe îmbrăcăminte elemente fluorescent reflectorizante  pentru a fi observați din timp de conducătorii auto.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.