Nereguli în cazul a două automobile, depistate de Poliția de Frontieră din Soroca și alte încălcări la hotar în ultimele 24 de ore

0
924

Două mijloace de transport cu plăcuțele de înmatriculare străine care depășise termenul de aflare pe teritoriul R. Moldova și nu mai figurau în baza de date a țării emitente indisponibilizate la SPF Soroca și un permis de conducere falsificat depistat în PTF Leușeni sunt cazurile înregistrate de polițiștii de frontieră în ultimele 48 de ore.

Primul incidentul a fost semnalat de către echipa mobilă a SPF Soroca, care își exercita atribuțiile de serviciu pe sectorul de responsabilitate stopând un autoturism de model Mercedes E 220, înmatriculat în străinătate, informează Poliția de Frontieră într-un comunicat. În urma verificării s-a depistat încălcarea termenului de admitere temporară pe teritoriul Republicii Moldova, iar conform informațiilor suplimentare s-a aflat că mașina nu se mai afla la evidența autorităților de drept din Lituania.

Audiat, tânărul în vârstă de 22 a afirmat că știa despre cele depistate, fără a comunica detalii. Acesta riscă două amenzi contravenționale potrivit art. 229 al. 1 și art. 287 al. 9.

Un alt mijloc de transport de model Volkswagen Caddy a fost parcat și aplicat sigiliu la sediul SPF Soroca în seara zilei de ieri, 4 aprilie curent. De această dată polițiștii de frontieră au identificat neveridicitatea reviziei tehnice care ar fi eliberată de autoritățile competente din Olanda. Autoturismul sus menționat este și el radiat din baza de date oficială. În replică, moldoveanul în vârstă de 66 de ani susține că nu cunoaște despre cele depistate.

Ultima ilegalitate transfrontalieră a fost înregistrată în punctul de trecere Leușeni, pe direcția ieșire din țară. Cercetat penal este un locuitor al orașului Căușeni. Asupra lui au fost găsite două permise de conducere emise de autoritățile naționale pe aceeași persoană. Actele  au fost verificate suplimentar cu ajutorul tehnicii din dotare, iar unul din el s-a adeverit a fi fals.

Bărbatul a comunicat că l-a perfectat prin intermediul unei persoane necunoscute contra sumei de 800 de euro, ultimul asigurându-l de autenticitatea acestuia. Conform procedurilor legale, permisul de conducere a fost ridicat și transmis spre expertiză, iar tânărul riscă conform art.361 al.1 CP al RM, o amendă în mărime de până la 650 u.c.

Pentru toate cazurile au fost întocmite procese verbale de constatare, iar polițiștii de frontieră continua cercetările pentru elucidarea tuturor circumstanțelor.

foto: border.gov.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.